Sosyal Medya

Alüminyum Sektör Buluşması

Alüminyum Sektör Buluşması

Alüminyum Sektör Buluşması

Haberler ve Duyurular

Ülkemiz ekonomisinde önemli yere sahip olan ve sanayiye mamul ve ara mamul girişinde büyük rol oynayan Alüminyum sektörüne yönelik 7 Şubat 2021 Pazar günü sanal olarak düzenlenecek “Alüminyum Sektör Buluşması” organizasyonu ile sektör temsilcileri, sektör dernekleri, firmaları ve üniversitelerinin ile bir araya geliyor.

Sektörün geleceğine yön veren Green Deal (Yeşil Mutabakat), Anti-damping davaları, STAlar başta olmak üzere Amerika, Çin ve Hindistan pazarlarının değerlendirmelerine de yer verilecek sektör buluşmasında konularında uzman analistler, araştırmacılar ve akademisyenlerin değerli yorumları bütün gün İDDMİB üyeleri ile birlikte olacaklardır.


Sektörün en büyük buluşmasında konuşulanlara uzak kalmayın. 

Katılmak için: https://zoom.us/webinar/aluminyumsektorbulusmasi

 

-


ALÜMİNYUM SEKTÖR BULUŞMASI PROGRAMI

 

11.00 – 11.20

Açılış


11.21 – 11.41

Küresel Alüminyum Sektörü Değerlendirmesi

Shankhadeep Mukherjee - Analist (CRU)


11.43 – 12.03

Biden Yönetimi, Amerika Ekonomisi ve Alüminyum Sektör Değerlendirmesi

Gregory Wittbecker - Analist (CRU)


12.06 – 12.36

Amerika Ekonomisi ve Dünyaya Etkileri

Dr. Burak Küntay - Bahçeşehir Üniversitesi Amerikan Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkan


12.39 – 13.00

Anti Damping Davaları hakkında Bilgilendirme
Av.Matthew M. Nolan – ArentFox


13.02 – 13.17

Gedik Filarmoni Orkestrası Dinletisi


13.20 – 13.40

Çin Pazarı, Alüminyum Sektörü ve Yeşil Mutabakat Değerlendirmesi

Ashley Wang - Analist (CRU)


13.43 – 14.03

Hindistan Pazarı, Alüminyum Sektörü ve Yeşil Mutabakat Değerlendirmesi

Shankhadeep Mukherjee - Analist (CRU)


14.05 – 14.35

Yeşil Mutabakat Bilgilendirmesi

Dr. Pınar Artıran - İstanbul Bilgi Üniversitesi


14.38 – 14.50

Gedik Filarmoni Orkestrası Dinletisi


14.53 – 15.30

Küresel Ticari Bloklaşmalar ve STA’lar
Şahin Yaman/ YaDa Academy


15.31 – 17.00
Hande Demirel* Moderatörlüğünde - Geleceğin Finansal ve Siyasal Değerlendirmesi

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan/ Üsküdar Üniversitesi

Prof. Dr. Asaf Savaş Akat/ Bilgi Üniversitesi

*Master of Ceremony: Hande Demirel

 

-


KONUŞMACILAR VE ÖZ GEÇMİŞLERİ

Etkinlik programına göre sıralanmıştır*

 

Shankhadeep Mukherjee

Shankhaedeep Mukharjee CRU şirketinin Bombay ofisinde Hindistan ekip lideri olarak yer almasının yanı sıra alüminyum ve çelik ekibiyle de çalışmalarını sürdürmektedir. Kendisinin metal ve maden endüstrilerinde 11 yılı aşkın deneyimi bulunmaktadır. Shankhadeep Mukharjee birçok ülkede strateji, pazar araştırması, işletme sermayesi yönetimi ve kurumsal finansmanı da içeren farklı alanlarda çalışmalar yapmıştır. Kendisi Jadavpur Üniversitesinde  Kimya Mühendisliği lisans derecesine sahiptir ve Xavier işletme Enstitüsünde finans ve işletme alanında MBA derecesini tamamlamıştır.


Gregory Wittbecker 

Greg Wittbecker Pittsburg’da yaşamaktadır. Kendisi bulunduğu bölgenin katkısıyla Küresel ve Kuzey Amerika temel aliminyum piyasasını analiz etmektedir. Wittbecker Alcoa Firmasında endüstri analizi olarak görev yaptığı başkan yardımcılığından emekli olduktan sonra ocak 2018 tarihinde CRU ekibine katıldı. Kendisi Alcoa’da yer aldığı 14 yıl boyunca analiz, lojistik, geri dönüşüm politikaları ve kurumsal strateji alanlarında yönetici olarak hizmet vermiştir. 2016-2017 yıllarında, Alcoa firmasının Çin, Şangay genel müdürüydü. Burada şirketin Çinin üretime yönelik pazarlarının kapsamlı analiz edilmesine dair araştırma çalışmalarının yöneticiliğini üstlendi. 2003’te Alcoaya katılmadan önce Koch Tedarik ve Ticaret firmasının fiziksel metal ticaretinin küresel yöneticiliğini üstlenmekteydi. 1988’den 2001’e kadar Wise Metaller Grubuna risk yönetimi ve öncelikli metal ticaretinden sorumlu başkan yardımcısı olarak hizmet verdi. Kendisi kariyerine tahıllar, metaller ve deniz taşımacılığında hizmet veren Cargill Inc. Şirketinde başladı.

 

Dr. Burak Küntay

Burak Küntay, lisans eğitimini Siyaset Bilimi üzerine Florida Atlantik Üniversitesi’nde ve yüksek lisansı da yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında yapmıştır. Ardından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında doktorasını tamamlamıştır. Akademik çalışmalarını genel olarak ABD devlet sistemi, ABD dış politikası ve Ortadoğu konularında yapmıştır. ABD Senatörü Bill Nelson’un yanında stajını tamamladıktan sonra Florida Atlantik Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyeliği ve aynı üniversitede Vakıf Kurulu Üyeliği’nde bulunmuştur. Burak Küntay, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanlığı ve Amerikan Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nde uzun yıllar Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütmüş olup hali hazırda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeliği ve üniversitenin Rektör Danışmanlığı görevlerini de yürütmektedir. Burak Küntay, Washington merkezli düşünce kuruluşu olan Global Policy Institute’de (GPI) dış politika analistidir. Burak Küntay, 2019’da Filipinler’de düzenlenen 18. Uluslararası Gusi Barış Ödülü'nün sahibi olmuştur.

 

Matthew M. Nolan

Washington DC'deki Arent Fox şirketinin eski yöneticilerinden olan Matthew Nolan aynı zamanda uluslararası ticaret uygulamaları grubunda büyük pay sahibidir. Nolan’ın uluslararası ticaret konusunda uzmanlık alanları içinde ticaret davaları, gümrük düzenlemeleri ve anlaşmazlıkları, ithalat soruşturmaları, Amerika ihracat kontrolleri ve ticaret yaptırımları, ticaret ve yatırım anlaşmazlıkları, ticaret anlaşması görüşmeleri ve ticaret politikaları yer almaktadır. Kendisi Türkiye çelik sektörünü 16 yılı aşkın bir süredir ticaret davalarında temsil etmektedir. Ayrıca Arjantin, Avusturya, Kanada, Hindistan, Meksika, Güney Afrika ve Türk şirketlerini; anti-damping, ek gümrük vergisi, kısım 201 teminatlar, dünya ticaret örgütü soruşturmaları ve kısım 232 ulusal güvenlik vergileri konuları hakkındaki onlarca davada temsil etmiştir. Şimdilerde ise tellik çubuk, sıcak haddelenmiş rulo üreten birçok Türk çelik şirketinin ithalatçılarına uygulanan %50 ulusal güvenlik vergisi davasında ithalatçı tarafları temsil etmektedir. Türk alüminyum üreticisi Assan mevcut alüminyum folyo davasında; Türk çelik ihracatçıları birliği ve İstanbul demir ve demir dışı metaller ihracatçıları birliği(hem CAAS hem folyo davasında) her iki davanın da taraflarından biridir. 


Ashley Wang

Ashley Wang Ocak 2017 de CRU’nun Pekin ofisine dahil oldu. Kendisinin maden ve metaller mühendisliğinde, pazar araştırmaları ve danışmanlığında 10 yıldan fazla tecrübesi bulunmaktadır.

Uzman danışman olarak müşterilerine Pazar ve fizibilite çalışmaları, halka arz ve durum tespiti ayrıca stratejik planlama gibi çok çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti vermektedir. Proje menajeri olarak, yatırımcılar, üreticiler, mühendislik enstitülerine ve son kullanıcılar gibi çok kapsamlı müşteri gruplarına pek çok rapor hazırlamıştır. Kendisinin en son çalışmaları:

 

Stratejik Planlama. Çin’in önde gelen bir alüminyum üreticisi için denizaşırı yatırım strateji planlaması üzerine proje menajerliği yapmaktadır.

Borç Veren Piyasası Uzmanı. Global Bank’ın yeni FeNi ekimi ile ilgili borç veren piyasasında rapor ve destekleyici tavsiye konusunda proje menajerliği yapmaktadır.

Müzakere Desteği. Peletlenen demir cevheri ürünlerinin pazarlaması ve kullanım değeri ile ilgili müşterilerine danışmanlık desteği vermek konusunda proje menajerliği yapmaktadır.

Birleşme ve Satın Alma Pazar Araştırmaları. Çin’in önde gelen çelik üreticisi için birleşme ve satın alma Pazar araştırmaları konusunda proje menajerliği yapmaktadır.

 

CRU’ya katılmadan önce, Ashley Hatch Danışmanlık firmasında süreç mühendisi ve sanayi danışmanı olarak görev yapmaktaydı. Ashley Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Fiziksel Kimya alanında Yüksek lisans derecesine sahiptir. 

 

Dr. Pınar Arttıran

Dr Pınar Artıran, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyetinin ardından Ankara’da uluslararası tahkim alanında avukatlık yaptı. Daha sonra Belçika'nın Bruges kentinde bulunan Avrupa Koleji'nde (College of Europe) AB Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Yüksek lisans eğitimini takiben Avrupa Komisyonu İç Pazar Genel Müdürlüğü DTÖ Kamu İhaleleri Anlaşması Dairesi’nde staj yaptı. Sonrasında İtalya'nın Floransa kentinde bulunan Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nde (European University Institute) İtalyan Dışişleri Bakanlığı bursu ile uluslararası ticaret hukuku alanında doktora yaptı. Doktora çalışmaları sırasında aynı Üniversite’nin Avrupa Hukuku Akademisi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmış ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Ann Arbor şehrindeki Michigan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarda bulunmuştur. Doktora çalışmalarının son yılında Cenevre'de bulunan Dünya Ticaret .rgütü (DTÖ) Temyiz Organı bünyesinde staj yapmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyeliğinin yanı sıra yurtdışında Barcelona Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Politikalar Yüksek Lisans Programı (IELPO), Melbourne Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yüksek Lisans ve Uluslararası Yüksek Lisans Profesörü olarak ve yine Profesör sıfatıyla Toulouse Üniversitesi'nde Ekonomi Hukuku alanında dersler vermiştir. Dr Artıran, 2010-2015 yılları arasında DTÖ tarafından Orta ve Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkasya ülkeleri dış ticaret bürokratları için düzenlenen Bölgesel Ticaret Politikası Eğitim Programı Akademik Koordinat.rü olarak da görev yapmıştır. Bu çalışmaları çerçevesinde DTÖ tarafından Mayıs 2014'te DTÖ Kürsüsü Profes.rlüğü unvanına layık görülmüştür. SIEL Uluslararası Ekonomi Hukuku Birliği, John H. Jackson Farazi Mahkeme Yarışması Akademik Kurulu, ILI (International Law Institute) Uluslararası Hukuk Derneği ve Ankara Barosu üyesidir. Ayrıca Salzburg Küresel Seminer araştırmacısıdır. Türkiye’yi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ilk kez temsil etmek üzere DTÖ desteğiyle düzenlenen John H. Jackson DTÖ Hukuku Farazi Mahkeme Yarışması’na Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencilerinden seçip çalıştırmış olduğu takımlar 2017 ve 2018 yıllarında üst üste Yarışma’nın Avrupa Bölgesel Turu’nu birincilikle kazanmış ve gerek davacı ve gerekse davalı adına yazılan dilekçeler de en iyi dilekçe ödüllerini almıştır. Dr Artıran, Avrupa Komisyonu tarafından 2015 yılında Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Gümrük Birliği Anlaşmasının güncellenmesine ilişkin hazırlanan Etki Analiz Raporu’nda AB Hukuku uzmanı ve danışman olarak görev almıştır. Öte yandan Brexit sürecinde 2017 yılında Birleşik Krallık Parlamentosu Lordlar Kamarası’nın davetiyle Kamara’nın Brexit Raporuna girmek üzere yazılı görüş bildirerek bilirkişilik yapmış ve yine 2018 yılında Birleşik Krallık Parlamentosu Avam Kamarası’nın davetiyle Türkiye-AB Gümrük Birliği konusunda bilirkişi olarak görev yapmış ve s.zlü tanık olarak dinlenmiştir. Uzmanlık, araştırma, eğitim-öğretim çalışmaları Uluslararası Ticaret Hukuku, Milletlerası Özel Hukuk, Uluslararası Ekonomi Hukuku, Uluslararası Yatırım Hukuku, Tahkim ve AB Rekabet Hukuku kapsamında odaklanmaktadır. Dr Artıran bu alanlarda ve AB Yeşil Mutabakatı da dahil olmak üzere AB ve DTÖ ile ilgili konularda gerek akademik toplantılarda ve gerekse medyada düzenli olarak görüş vermeye davet edilmektedir.

 

Şahin Yaman

Türkiye’nin Cenevre Dünya Ticaret Örgütü Daimi Temsilciliği (DTÖ) Ticaret Baş Müşaviri, Sanayi ve IT Sektörlerinde En Uzun Tecrübeye Sahip Müzakerecisi (2002-2005, 2009, 2011-2015), Türkiye’nin Bölgesel (Regional), ‘Çoklu’ (Plurilateral), ‘Çok taraflı’ (Multilateral) ve İkili (Bilateral) Platformlarda Temsili

DTÖ Bilgi teknolojileri-II Anlaşması, Otomotiv, Demir-çelik, Makine, Kimyasallar, Tarım Sektörü, Çevresel Ürünler ile Türkiye-AB Gümrük Birliğini kapsayan tüm Sanayi sektörleri ile Ağaç-orman ürünleri ve Balıkçılık kalemlerinde 7.5 yıllık ‘Çok Taraflı Diplomatik Sektörel Müzakere (NAMA) tecrübesi,

Avrupa Komisyonu, Çin Halk Cumhuriyeti, ABD USTR, Japonya METI ve Tarım Bakanlığı, Hindistan, Brezilya, Rusya Federasyonu, Endonezya, Mısır, Nijerya, Cezayir, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda, Malezya, Tayvan, Güney Kore, Singapur ve Orta Asya Cumhuriyetleri temsilcileri ve DTÖ üyesi 100’den fazla ülkeyle müzakere tecrübesi. DTÖ, UNCTAD, ITC, UNDP, IMF, Dünya Bankası, BIS-Basel Komitesi, ILO, Dünya Ekonomik Forumu, SECO, Paris Uluslararası Odalar Birliği, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği v.b. uluslararası kuruluşlarla 8 yıl çalışma tecrübesi.

 

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayarak, 1995 yılında İskoçya’da bulunan St. Andrews Üniversitesi’nde Terörizm ve Uluslararası Güvenlik Okulu’nu bitirdi. Deniz Ülke Arıboğan İstanbul Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Hava Harp Okulu ve Harp Akademileri’nde dersler verdi. 2007-2010 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü , sonrasında da İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevini üstlendi. 2016 – 2017 Yılları arasında Oxford Üniversitesi St.Antony’s College’de misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Arıboğan halen Oxford Üniversitesi CRIC (Centre for the Resolution of Intractable Conflict) merkezinde kıdemli üye, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Politik psikoloji perspektifinden güvenlik meselelerinin incelenmesi ve çatışmaların barışçıl yöntemlerle çözümü konusunda çalışmalarını yoğunlaştıran Arıboğan, bu amaçla kurulan uluslararası ve disiplinlerarası bir çalışma grubu olan IDI (International Dialogue Initiative) yönetim kurulu üyesidir. Arıboğan aynı zamanda “Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi” ‘ne kabul edilen az sayıdaki Türk akademisyenlerden biridir. Deniz Ülke Arıboğan, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD)’nin kurucuları arasındadır ve “Yönetim Kurullarına Kadın” projesinin danışma kurulu üyesi olarak Türkiye’de ve dünyada kadının güçlenmesi projelerine destek vermektedir. London Speaker Bureau’nun uluslararası konuşmacıları arasında olan Arıboğan’ın yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ve 10 kitabı bulunmaktadır. Kitapları arasında ÇİN’in Gölgesinde Uzak Doğu Asya,Geleceğin Haritası, Uluslararası İlişkiler Düşüncesi, Dil İnsanı Konuşur, Tarihin Sonundan Barışın Sonuna, Büyük Resmi Görmek, DUVAR ve Travmaların Gölgesinde Politik Psikoloji'yi sayabiliriz.

 

Prof. Dr. Asaf Savaş Akat

İlköğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra bir yıl ABD'nde eğitim gören Akat, İstanbul'a dönerek Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne giren Akat, daha sonra 1968'de üniversite öğrenimini İngiltere Norwich'de (East Anglia University) tamamladı. Doktorasını İstanbul Üniversitesi'nde yaptı. 1966'da aynı okulda asistanlık görevine başladı, 1973'te doçent oldu. 1970 yılında Londra Ekonomi Üniversitesi'nde ziyaretçi olarak araştırma yaptı. 1974 yılında Devlet Güvenlik Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Asaf Savaş Akat, 1980 yılında da İstanbul Üniversitesi'nde profesör oldu. Asaf Savaş Akat, akademik yaşamının yanı sıra iş yaşamında da önemli görevler aldı. 1982’den 1992’ye kadar sırasıyla Kavala Şirketler Grubu Başkan Danışmanı, Çatı İnşaat Şirket Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Kavala Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Üyesi, Kavala Yatırım Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyesi, İMTAŞ Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı, Eczacıbaşı İlaç Yürütme Kurulu Danışmanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı. Royal Economic Society ve TÜSİAD'a da üye olan Akat, Bilgi Üniversitesi rektörlüğü ve Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyelikleri (1996-1998) görevinin ardından NTV televizyon kanalında Ekodiyalog adlı ekonomi programına katıldı ve önce Sabah, sonra Vatan gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Çok iyi İngilizce bilen Akat, aynı zamanda Türkiye Simultane Tercümanlar Derneği kurucu üyesi ve bazı sosyal kurum ve kuruluşların üyesi olup 1984 yılında "Alternatif Büyüme Stratejisi" adlı kitabıyla Sedat Simavi Vakfı Ödülü kazanmıştır.

 

DİĞER HABERLER

ABD'de Vergi ve Hukuk Uygulamaları Bilgilendirme Webinarı
Haberler ve Duyurular
Detaylı Bilgi
IRAK (ERBİL) GENEL TİCARET HEYETİ
IRAK (ERBİL) GENEL TİCARET HEYETİ
Detaylı Bilgi
İhracat Bedellerinin Yüzde 25’inin TCMB’ye Satılmasının Uygulanması Hakkında Soru ve Cevaplar
Haber ve Duyurular
Detaylı Bilgi
Site Design & Technology by
http://sirius.com.tr/