Sosyal Medya

İGE Kefalet Portalı Hk.

İGE Kefalet Portalı Hk.

İGE Kefalet Portalı Hk.

İGE Kefalet Portalı Hk.

Sayın Üyemiz,

İGE Kefalet Portalı, mal ya da hizmet ihracatı yapan KOBİ ve KOBİ Dışı niteliğindeki ihracatçılar ileri teknoloji kullanılarak ihracatçıların finansmana en uygun koşullarda erişimini sağlayan inovatif bir platformdur. İGE kefaletini alan ihracatçıların bankalardan en uygun finansman şartlarını (faiz, komisyon, vade, teminat, vb.) alabilmelerini sağlayan ihracatçının kredi talebini tek bir platform üzerinden tüm bankalara aynı anda iletebilmesini ve bankaların kendisine sunduğu finansman şartlarını bir arada görüp kendisi için en uygun seçimi yapabilmesini sağlamaktadır.

Sistemin ihracatçı açısından yarattığı en önemli fayda; kredi talebini her banka ile ayrı ayrı müzakere etmek yerine, kredibilitesinin ve İGE’den aldığı kefaletin gücünü kullanarak, kredi talebini tek bir platform üzerinden sisteme entegre tüm bankalara ulaştırabilmesi ve bu bankalardan teklif alabilmesidir.

İhracatı Geliştirme A.Ş.’nin (İGE) kuruluş amacı kredibilitesi yeterli seviyede olan ve ihracatını artırmak isteyen ancak bankanın talep ettiği teminatı veremeyen ihracatçılarımız lehine kefalet vermek suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktır. Bu amaca bağlı olarak İGE ilk kefaleti ürettiği Mart 2022’den bu yana bankalardan gelen 14 bine yakın  kefalet başvurusunu onaylayarak ihracatçılarımıza 60 Milyar TL’nin üzerinde kredi kullandırılmasını sağlamıştır.

Portal’ın hem ihracatçılar hem de bankalar açısından beklenen katma değeri yaratması, ihracatçılarımızın İGE kefaletli kredi taleplerini yaygın bir şekilde Portal’ı kullanarak yapmalarına bağlıdır. Bunu teşvik etmek üzere, İGE kefaleti için kefalet tutarı üzerinden alınan %1,5 komisyonun yarısının (%50’sinin) İGE tarafından ihracatçının hesabına direkt olarak iadesine karar verilmiştir.

Portal bu yönüyle sadece ihracatçı açısından değil, ihracatçı müşteri sayısını ve ihracat kredi hacmini artırmak isteyen bankalar için de çok önemli bir fırsat sunmaktadır. Portal’a entegre olan bankalar tek bir kanal üzerinden İGE tarafından kredibilitesi teyit edilmiş ve kefalet verilmiş ihracatçılara ulaşma imkanına sahip olmaktadırlar.

İGE Kefalet Portalı için hazırlanan tanıtım ve “Nasıl Çalışır?” videolarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=CoYZggReitI

https://www.youtube.com/watch?v=tV8ConPAJEM&t=14s

 Konu hakkında detaylı bilgi alabilmek için https://ihracatigelistirme.com.tr/ige-kefalet-portali.html

 

Ek: İGE Kefalet Portal Sunumu 

DİĞER HABERLER

UKCA Konferansı Hk.
Haber ve Duyurular
Detaylı Bilgi
Bakır Sektör Toplantısı Aralık 2023
Haber ve Duyurular
Detaylı Bilgi
Aluminum USA 2023 Milli Katılım Konstrüksiyon İhalesi
Aluminum USA 2023 Milli Katılım Konstrüksiyon İhalesi
Detaylı Bilgi
Site Design & Technology by
http://sirius.com.tr/